'BIJELI MAMIĆ'?

Hajdukov sportski direktor i anonimca može prodati za 3 mil. €

'15.06.2013., Split - Hajdukovci na Poljudu odradili poslijepodnevni trening uoci odlaska na pripreme. Jens T. Anderson, novi sportski direktor. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
Ivo Cagalj/PIXSELL
17.06.2013.
u 08:01

Ponuđena mu je opcija da dobiva 5000 eura i proviziju od transfera koje napravi?! Ipak, odlučio se za 6000 eura i moguće bonuse, bez postotka

Nešto prije 14 sati je sletio u Split, bio je to lud dan u zračnoj luci Resnik, pola Skandinavije, svi željni sunca i mora, krenulo je prema Dalmaciji, a među njima i jedan kojemu će ljeto biti bez kupanja. S brojnim skandinavskim turistima stigao je i Jens T. Andersson, novi sportski direktor Hajduka. Predstavljanje i potpisivanje dvogodišnjeg ugovora trebalo bi biti obavljeno u ponedjeljak ujutro, uoči polaska momčadi na pripreme za Sloveniju, a Šveđanin se primio posla odmah po dolasku u Poljud. Najprije je porazgovarao s predsjednicom Nadzornog odbora Brankom Ramljak, da bi se potom odvojio i s trenerom Igorom Tudorom dugo razgovarao. Imali su o čemu,

Niz igrača čeka odlazak

Tudor mora odabrati igrače za odlazak na pripreme u Sloveniju, valja vidjeti što će biti s prodajama. Niz igrača čeka transfer, za sada nema ništa od prodaja za punjenje Hajdukove blagajne. Na tome je Andersson već počeo raditi, to je najvažniji segment kluba. Uostalom, jedan od razloga zbog čega je doveden je to što je kao sportski direktor AIK-a neke anonimne igrače uspio transferirati za tri milijuna eura. Ono što je izvjesno, Šveđanina čeka najveći izazov u životu, Hajduk je uvijek bio poseban, pogotovo kada su stranci u pitanju. Usto, Andersson postaje prva zvijezda kluba, ode li Ivan Vuković u inozemstvo bit će čovjek s najvišom plaćom u Hajduku. Navodno je dogovoreno da će mjesečno primati šest tisuća eura netto, znači da će Hajduk u brutto iznosu stajati preko 120 tisuća eura. Prva opcija je bila da će imati plaću od pet tisuća eura, ali i proviziju od transfera koje napravi. Ipak, ostali su samo bonusi, ali Andersson je uzeo višu plaću.

Pozorno je pratio Hajdukov trening, nije dopustio da mu neki sa strane, kojima i nije mjesto na treningu, tik uz teren, poremete koncentraciju. Hajduk je s Anderssonom dobio vrhunskog profescionalca, za 41-godišnjeg Šveđanina, oca dva sina, obitelj je ostala živjeti u Upssali, kažu da je promišljen tip, koji uvijek, sukladno skandinavskom mentalitetu, razmišlja hladne glave. U poslu ne pozna za osjećaje, s igračima ima iskren odnos. Uvijek su to kratki razgovori u kojima nema skrivanja već im Andersson jasno kaže istinu.

I nije mu neki CV...

Osjeti li da netko od nižepozicioniranih nije na pravom tragu nema milosti, \"glave\" odmah lete. Za njega nam kažu da igračima nikada ne obećaje ono što ne može ispuniti. Tako je to u Švedskoj, Andersson se tek treba priviknuti na Hrvatsku. Premda je odlično upućen u stanje oko Hajduka, u stanje hrvatskog nogometa, vjerojatno će \"padati u nesvijet\" kada krene suočavanje sa stvarnošću. Tu će biti na najvećem ispitu, za sada stižu informacije da nije tip koji olako odustaje. Osim izazova posla sportskog direktora u Hrvatskoj što mu kao Šveđaninu vjerojatno nikada u životu nije ni palo na pamet, Andersson je i pred poslovnim izazovom. Kao trener nije se posebno iskazao, iza njega je rad sportskog direktora u nižoj ligi, bio je menadžer za razvoj AIK-a i šef skauta, a tri godine je bio sportski direktor AIK-a. Životopis i nije nešto posebno, ali o Anderssonovom radu može se čuti puno toga pohvalnog. I da, puno je onih koji pitaju što znači ono \"T.\" u Jens T. Andersson. To je njegovo drugo ime, Thomas.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije